A’dan Z’ye Facebook Zaman Tüneli İnternet

Facebook Zaman Tüneli nedir?

Facebook Timeline (Zaman Tüneli), geçmişten günümüze kadar yaptığınız paylaşımlar, durum güncellemeleri vs. bir zaman çizelgesi halinde kullancılara sunuluyor. Facebook Zaman tünelinde sizi temsil eden bir kapak resminizin yanında hayat hikayeniz ve çeşitli uygulamalar yer alıyor. Zaman Tünelini kullanmaya başladığınızda sizin begendiginiz resimleri ve haberleri göreceksiniz. Sevdiğiniz arkadaşlarınızı yada istemediklerinizi gizleme imkanınız olucak. Anılarınızı Facebook’un yeni uygulaması Zaman Tünelinde doldurabilirsiniz.

https://www.facebook.com/about/timeline adresinden bu yeni profil uygulaması hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilir ve Facebook zaman tüneli görünümüne geçebilirsiniz.

Facebook Zaman Tüneli Ayarları

  • Varsayılan Gizlilik ayarında Özeli seçip sadece arkadaşlarım veya arkadaşlarımın arkadaşları gibi ayar yapabilirsiniz.
  • Nasıl Bağlantı Kurarsın seçeneğinin sağındaki Ayarları düzenleye tıklayın. Burada zaman tünelinde kimler bir şey paylaşabilir ve Senin zaman tünelinde başkalarının gönderilerini kimler görebilir? için ayar yapmalısın. (ör. seçeneklerden özel’i seçip sınırlı profil grubu yarattıysan onların görmesini engelleyebilirsiniz).
  • Eski Gönderilerinin Hedef Kitlesini Sınırlayın Eski Gönderilerini Kimlerin Görebileceğini Yönet ayarlarında yine sadece arkadaşlarım veya belirli bir arkadaş grubunu seçebilirsin, sınırlı profil grubu yarattıysan onların görmesini engelleyebilirsiniz.

Facebook Zaman Tüneli Kaldırma – Kapatma

  • Facebook profilinize giriş yaptıktan sonra https://developers.facebook.com/apps/ bu linke tıklayın ve açılan sayfada sol taraftaki menüden zaman tüneli uygulamasını seçin.
  • Daha sonra sağ üst taraftan “Uygulamayı Düzenle” (Edit App) yazan yere tıklayın. Açılan sayfadan sol menüde en alt kısımda bulunan “Uygulamayı Sil” (Delete App) yazısına tıklayın.
  • İşlemi doğru yaptığınız taktirde artık profiliniz normal haline dönmüş olacaktır.

Önemli Not: Zaman Tüneli’ne siz uygulama kullanarak geçiş yapmışsanız yukarıda anlattığım adımlar işe yarıyor. Eğer facebook profilinizi otomatik olarak yeni profil düzenine geçirmişse, bu durumda sol menüde uygulama görünmüyor ve zaman tünelini kapatmak mümkün olmuyor.


Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir